Gezamenlijke inkoop

Spouwmuur isolatie via het project Landerd isoleert
Geschreven door Beheerder Juul de Louw
Categorie:

Samen sta je sterker! Door gezamenlijke inkoop en duurzaamheid kunnen kosten worden bespaard, kan regelwerk uit handen worden genomen en kunnen zaken mogelijk worden gemaakt die misschien niet mogelijk zijn als je er alleen voor staat.

Project spouwmuur isolatie

De gemeente Landerd heeft het project spouwmuur isolatie geïnitieerd. Alle eigenaren van een woning die gebouwd is in de jaren 1926 tot en met 1977 zijn aangeschreven voor dit project. Is uw huis gebouwd in deze periode, dan is de kans groot dat uw huis nog geen spouwmuur isolatie heeft. Via spouwmuur isolatie kan het energieverbruik van uw huis drastisch verminderd worden, wat leidt tot een zuiniger energielabel.

Door gezamenlijke inkoop van spouwmuur isolatie kunnen huiseigenaren een aantrekkelijke aanbieding krijgen om hun woning duurzamer te maken. Huiseigenaren die in aanmerking komen hebben in de week van 3-7 april 2017 informatie thuisgestuurd gekregen over dit project. Op 13 april en 12 juni in het Wapen van Reek en op 4 juli op het gemeentehuis van Landerd hebben er tevens informatieavonden plaatsgevonden. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Landerd isoleert.

In Landerd zijn 2.270 huiseigenaren aangeschreven. Hiervan hebben er zich eind oktober 2017 aangemeld. Dit is een percentage van 5,6% wat hoger is dan gemiddeld. Helaas bleek dat er 82 aanmeldingen moesten worden afgewezen vanwege a) al geïsoleerd, b) muurproblemen (te smal, puin, geschilderd) en c) lood problemen. Inmiddels zijn er een zo'n 30 huizen geïsoleerd en is de verwachting dat dit er ongeveer 40 zullen worden. 

Op dit moment wordt er nagedacht over vervolgacties, zoals bijvoorbeeld gezamenlijke inkoop van zonnepanelen.